Qigonglessen in Wijk bij Duurstede

Waarom deze 10 lessen?

In juni 2023 heb ik mijn Zhineng Qigong-docentendiploma gehaald na een mooie opleiding van een jaar bij Anne Hering aan de Qing Bai academie. Het was een heerlijk, fantastisch jaar waarin ik veel geleerd heb.

Daarnaast oefen ik sinds 2020 dagelijks een paar uur de 8 brocades, een qigongvorm die grenst aan de Martial Arts.

(Als je wil weten wat Qigong is en wat het mij heeft gebracht, klik dan hier)

Wat ik de afgelopen 3 jaren geleerd heb wil ik graag met jullie delen. En dat ga ik graag doen in 10 opstartlessen van een uur (een pilot), waarin ik beide qigongvormen graag met jullie wil oefenen. Ik heb nog geen jarenlange ervaring met het geven van qigonglessen en ben daarin zelf nog lerend. Daarnaast heb ik natuurlijk ook zelf Parkinson en dat zal je kunnen merken aan sommige van mijn bewegingen. Om deze beide redenen zullen jouw kosten voor deelname ver liggen onder de gebruikelijke tarieven. Dit idee is mogelijk gemaakt door de gemeente Wijk bij Duurstede, die deze lessenreek gaat subsidieren en ondersteunen vanuit het vitaliteitsakkoord. Stichting Binding is daarbij ook aangehaakt. Er is plaats voor 12 deelnemers.

Wat gaan we doen in de 10 lessen?

  • We beginnen elke les met een warming-up uit de Zhineng Qigong
  • Aansluitend oefenen en bestuderen we grondig steeds 1 van de 8 oefeningen van de 8 brocades (zie eerste filmpje hieronder)
  • Daarna oefenen we vanuit de Zhineng Qigong de hele Lift Qi Up Pour Qi Down (zie tweede filmpje hieronder).
  • Vervolgens zoomen we steeds op een ander onderdeel uit de Lift Qi Up Pour Qi Down in.
  • Ik spreek met jullie het huiswerk door. Best mogelijk dat ik op deze pagina oefen-filmpjes ga plaatsen, maar daarvoor moet ik eerst de techniek van video-editen onder de knie zien te krijgen.
  • We sluiten af met een meditatie

Daaromheen vertel ik jullie wat over de achterliggende theorie van Qigong in het algemeen en de oefeningen in het bijzonder.

Filmpje van de 8 brocades, zoals wij ze gaan oefenen:

Filmpje van de Lift Qi Up Pour Qi Down uit de Zhineng Qigong:

Na de les is er de mogelijkheid om in de koffieruimte naast de sportzaal met elkaar een kopje koffie of thee te drinken en na te babbelen. De koffie of thee is niet gratis.

Waar en wanneer?

We starten op woensdagochtenden vanaf 20 september in een sportzaal van korfbalvereniging de Viking, Lekdijk Oost 15A, 3961 MB Wijk bij Duurstede. Het gebouw bevindt zich in het sportpark Marienpark. Het ziet er aan de buitenkant zo uit:

Kleding

Je hoeft geen speciale kleding aan. Je dagelijkse kloffie is goed, mits je je er maar gewoon lekker in kunt bewegen. Schoenen, sokken of slofjes waarop je lekker staat en niet uitglijdt zijn wel fijn.

Informatie en aanmelden

Kosten zijn 25 euro voor 10 lessen. De eerste les is een proefles.

Aanmelden kan nu via Stichting Binding door te bellen naar 0343 473070 of een mail te sturen naar info@stichting-binding.nl