Ecologische therapie bij Parkinson – Prof dr. Rafael Gonzalez Maldonado

De Spaanse Prof. Dr Rafael Gonzalez Maldonado is neuroloog en wetenschapswoordvoerder. Hij heeft meerdere boeken op zijn naam staan, als ‘The strange case of mr. Parkinson’, ‘Mucuna versus Parkinson’, ‘Natural remedies in Parkinson’s disease’, ‘Parkinson and stress’ en Conjectures of a neurologist, heterodox treatments in Parkinson’s disease’.

In januari 2023 ronde hij zijn laatste boek af dat bovenstaande titel draagt: ‘Ecological therapy for Parkinson’s disease’.

Gegrepen door zijn inzichten heb ik hem gevraagd of ik zijn boek in het Nederlands mag samenvatten. Dat mocht! Zie hierna het resultaat.

Maldonado’s boekintro luidt:

De medicijnindustrie heeft geen behandeling tegen de ziekte van Parkinson, behalve de verlichting van symptomen. Medicijnen bieden geen genezing, integendeel! Op de lange termijn zijn ze schadelijk. Na 5 jaar ontstaan nieuwe symptomen (die dr. Parkinson nooit heeft waargenomen en beschreven) die worden toegevoegd aan symptomen van de ziekte zelf. Er zijn maar twee behandelingen die de progressie kunnen vertragen of een halt kunnen toeroepen en dat zijn; beweging en plezier (door het lichaamseigen dopamine te verhogen). Patienten genieten ook voordelen van sensorisch dieet, voedsel, dromen en micro-biotica. Op een bepaald moment is Levodopa gewenst en het is dan beter om te starten met de natuurlijke soort (Mucuna)“.

Dit boek stelt een ecologische benadering van de ziekte van Parkinson voor. Ecologie verdedigt de natuur tegen de ravages die de mens aanricht. Dit boek Ecologische therapie heeft tot doel de patient te beschermen tegen overmedicatie.

De slogan op de voorkant van het boek: Als je niet meer om medicatie heen kunt, gebruik dan zo laat en zo weinig mogelijk!

Inhoudsopgave:

  1. Symptomen die dr. Parkinson nooit heeft gezien en beschreven
  2. Powerwalking/Brisk-walking in plaats van Sinemet
  3. Ik voel, dus ik besta
  4. Plezier laat dopamine stijgen
  5. Stress doodt neuronen
  6. Vertel me je dromen en ik voorspel je jouw toekomst
  7. Ziekte van Parkinson ontstaat in de darmen
  8. Beginnen met natuurlijke Levodopa (Mucuna)
  9. Mucuna voor patienten die al medicatie gebruiken
  10. Essentiele toevoegingen

Dit boek is geen recept, maar informeert mensen met interesse in de ziekte van Parkinson. De bevindingen zouden niet los van supervisie door een regulier arts moeten worden toegepast.