Dr. Sarah King en Collin Potter, oefeningen en voeding

Dr. Sarah King (Texas) heeft altijd een enorme passie gehad om anderen te helpen zichzelf te herstellen. Toen zij zag hoe krachtig de juiste combinatie van lichaamsbeweging, voeding, stressmanagement en slaap kan zijn voor iemand met de ziekte van Parkinson, was zij verkocht. Zij stelde zich voor hoe het zou zijn om alle mensen met Parkinson dit gevoel van empowerment direct na de diagnose te kunnen geven vanuit het idee om de verwoestende gevolgen van Parkinson te voorkomen en mensen het gevoel van controle over hun lot terug te geven.

Dr Sarah King heeft een doctoraat in fysiotherapie van de Texas State University in San Marcos, Texas en een Bachelor of Science in bewegingswetenschappen van de Truman State University in Kirksville, Missouri. Zij is een Parkinson’s Wellness Recovery (PWR) opgeleide therapeut die een uitbreiding is van het LSVT Big and Loud-programma voor mensen met Parkinson.

Lees haar artikelen op haar website: https://www.invigoratept.com/articles

Met toestemming van Collin Potter, plaats ik hierbij alvast een you-tube met een interview door Dr. Sarah King met hem. Hij heeft Parkinson, werd ‘behandeld’ door Dr. Sarah King en voelt zich naar eigen zeggen elke dag beter.