Dr. Terry Wahls, zij genas van haar MS met een dieet

Dr Terry Wahls kreeg in 2000 de diagnose MS, belandde in een rolstoel in 2007 en was op weg om bedlegerig te worden. In haar zoektocht naar remedies (zij ploegde naar eigen zeggen heel pubmed door), stuitte zij op een arts, dr. Embry, wiens zoon enorm verbeterd zou zijn van zijn MS na het volgen van een dieet, dat bestond uit veel groenten, vlees, vet en weinig koolhydraten, zuivel en bonen. Zij begon supplementen te nemen om haar hersencellen te ondersteunen en een eigen voedingsplan op te stellen. In eerste instantie werkte het niet. Dr Entry gaf echter aan dat ze moest rekenen op een periode van herstel van 5 jaar! En stapsgewijs is zij hersteld!

Haar aanbevolen dieet is ketogeen en mag bevatten: vlees (het liefst ook orgaanvlees), vis, ei en veel groenten. Geen zuivel! En elke dag 9 koppen groenten! 3 rode, 3 witte en 3 groene. Een glaasje biologische wijn is toegestaan.

Dr. Terry Wahls begeleidt nu mensen die dezelfde weg willen gaan als zij. Zij schreef o.a. het boek: ‘The Wahls protocol, A Radical New Way to Treat All Chronic Autoimmune Conditions Using Paleo Principles’.

Zie hieronder haar verhaal: