Dr. Terry Wahls, zij genas van haar MS met een dieet

Dr Terry Wahls kreeg in 2000 de diagnose MS, belandde in een rolstoel in 2007 en begon uiteindelijk bedlegerig te worden. In haar zoektocht naar remedies (zij ploegde naar eigen zeggen heel pubmed door), stuitte zij op een arts, dr. Embry, wiens zoon enorm verbeterd zou zijn van zijn MS na het volgen van een dieet, dat bestond uit veel groenten, vlees, vet en weinig koolhydraten, zuivel en bonen. Zij begon supplementen te nemen en een eigen voedingsplan op te stellen. In eerste instantie werkte het niet. Dr. Entry gaf echter aan dat ze moest rekenen op een periode van herstel van 5 jaar! En stapsgewijs is zij hersteld!

In haar boek ‘The Wahls Protocol, a radical new way to treat all chronic autoimmune conditions using Paleo principles’. heeft ze het over drie diëten:

  1. The Wahls diet
  2. Wahls Paleo
  3. Wahls Paleo plus.

Het verschil zit hem in de toegestane hoeveelheid koolhydraten.

Het derde, het Paleo plus dieet adviseert ze met name aan mensen met Parkinson en Huntington. Dit dieet is ketogeen. Het bevat geen 9 maar 4 tot 6 koppen groenten/fruit per dag in tegenstelling tot de eerste 2 diëten. Zij verkiest groenten van verschillende kleuren. Het fruit dat zij aanbeveelt zijn het liefst bosbessen, gecombineerd met (kokos)vet. Verder: vlees (ook orgaanvlees), vette vis en heel veel kokosolie of vette kokosmelk. Geen ei en zuivel. Raak je niet in ketose dan kun je fruit en groenten minderen, totdat je dat wel bent. Een glaasje biologische wijn is met mate toegestaan.

Zij adviseert een periode van 12 tot 16 uur niet te eten tussen diner en ontbijt/lunch en maar 2 maaltijden per dag te gebruiken.

Dr. Terry Wahls begeleidt ook online mensen die dezelfde weg willen gaan als zij.

Zie hieronder haar verhaal: